Draadloos werken en leren

Stabiele draadloze verbinding met hoge snelheid en zonder radiogolven.

LiFi
LiFi is een nieuw vorm van draadloze verbinding. Conecto Networks levert en legt dit netwerk voor u aan. We werken
met het Trulifi systeem van Signify.

Draadloos internet zonder radiogolven
Hoe kun je jouw leerlingen of studenten goede internettoegang bieden? We zijn vooral bekend met 4G, 5G en WiFi(radiotechnologie) om scholieren en studenten internettoegang te bieden. Bekabeling kan een oplossing zijn, maar werk je met laptops of tablets dan geeft dit wat uitdagingen. LiFi is de nieuwe vorm van draadloze verbinding door gebruik te maken van licht. Het biedt dezelfde gemakken als WiFi, waarbij je LiFi heel gericht per werkplek kunt instellen. Het verschil is dat we lichttechnologie gebruiken in plaats van radiotechnologie.

LiFi is het beste alternatief
Conecto Networks werkt met Trulifi systeem van Signify. Met dit systeem hebben scholieren en studenten toegang tot de nieuwste online leermiddelen met behulp van deze snelle lichttechnologie. LiFi-technologie maakt gebruik van licht met snelheden tot 220 Mbps. Dit is voldoende om één gigabyte snel te kunnen downloaden of te werken met meerdere online tools zonder dat de internetverbinding voortdurend hapert of wegvalt. Het Trulifi-netwerk is alleen toegankelijk binnen het klaslokaal en/of de school waardoor de veiligheid wordt vergroot.

Het is op grote schaal beschikbaar en eenvoudig te installeren
LiFi is nu beschikbaar en kan snel bij u worden aangelegd. Hierbij zijn twee mogelijkheden. LiFi kan onafhankelijk werken of worden geïntegreerd in armaturen van plafondverlichting en is in no-time operationeel. U bespaart tijd met installatie en online werken wordt veel efficiënter. Trulifi van Signify maakt veilige, duurzame en hoge snelheid verbinding in het onderwijs mogelijk.

Waarom kiezen scholen nu al voor LiFi?
✔ LiFi werkt zonder radiogolven, is gebaseerd op een onzichtbare lichtverbinding en is bestand tegen onderbreking, storing of hacken van buitenaf.
✔ Verbinding via licht voegt een extra niveau van fysieke beveiliging toe (wat in het klaslokaal is, blijft in het klaslokaal). Dit geldt ook voor privacy gevoelige informatie van leerkrachten verantwoordelijke en bestuurders.
✔ Stabiele breedbandverbinding voor iedereen in het klaslokaal
✔ Snelheid tot 220 Mbps.
✔ Alleen toegankelijk via USB toegangssleutel. Studenten kunnen online blijven en flexibeler roamen.
✔ LiFi kan in Philips verlichting worden geïntegreerd of standalone installatie. De energiezuinige LED-verlichting zorgt hierdoor voor een elektriciteitsbesparing van meer dan 80% ten opzichte van conventionele verlichting.