Het dak gaat eraf bij Alexandrium Shopping Center

Alexandrium Shopping Center met ruim 60.000m2 aan winkels onder één dak wordt op dit moment gerenoveerd. In januari zijn ze gestart de 1e fase van de renovatie. Naast vervanging van de meeste passagedaken voor een dak met daglichtopeningen en strakke, eigentijdse plafonds wordt ook het wifinetwerk aanpakt. Conecto Networks heeft de opdracht de nieuwe datastructuur aan te leggen.
 
In samenwerking met het ULC en in opdracht van Klepierre zijn we inmiddels gestart met deze mooie opdracht. Het dak gaat er letterlijk af. Na het vervangen van de dakconstructie door daglichtopeningen en strakke, eigentijdse plafonds kan er worden gestart met de opbouw van alle installaties. Conecto Networks neemt alle data voor hun rekening. Dit betekent dat we oude data kasten vervangen en nieuwe kasten plaatsen. Tevens vervangen we alle dataverbindingen en glasvezelbackbone. Ook levert Conecto Networks de hardware zoals switches, routers en wifi zenders. We zullen het datanetwerk installeren, beheren en onderhouden.

De hele verbouwing neemt ongeveer 14 maanden in beslag en wordt in diverse fases uitgevoerd. Het mooie van deze renovatie is dat het winkelend publiek er weinig van merkt en gewoon hun favoriete winkels kunnen blijven bezoeken. Er is een werkvloer aangebracht waar het winkelend publiek veilig onderdoor kan lopen.

Dit project zorgt voor uitdagingen die we samen met onze opdrachtgever tot een mooie eindresultaat zullen brengen.