Met nieuwe technieken en toekomstgericht denken kunnen we het werk versoepelen

‘Ik werk nog niet zo lang bij Conecto Networks. Vanuit de schoolbanken heb ik de nieuwe technieken meegenomen. Mijn aanpak en manier van denken is anders. Ik geloof dat ik dat toevoeg binnen het bedrijf’, zegt Jasper de Joode, werkvoorbereider bij Conecto Networks. Vanuit mijn eindexamenstage ben ik bij Conecto Networks gebleven.

Tijdens mijn 4e leerjaar van MBO Electrotechniek heb ik mijn eindexamenstage als werkvoorbereider afgerond bij Conecto Networks. Tijdens mijn HBO studie technische bedrijfskunde ben ik deeltijd bij Conecto blijven werken om daarna met een vast contract als fulltime Werkvoorbereider aan de slag te gaan bij Conecto.

Wat het werk leuk maakt bij Conecto is dat er afwisseling inzit. Ook als Werkvoorbereider kunnen we ons eigen projecten oppakken.

Als werkvoorbereider is het belangrijk dat je de werkzaamheden zo regelt dat de monteurs goed hun werk kunnen doen. ‘Een goede voorbereiding is het halve werk’, aldus Jasper. Dit maakt het werk ook heel divers. Als ik een opsomming maak dan zorg ik voor de voorbereiding van projecten, maak ik werktekeningen en revisiestekeningen met daarbij het aanvragen van certificaten. En natuurlijk ondersteun ik bij de werkzaamheden van de Projectleiders.

Doordat ik ook eigen projecten mag doen ervaar ik veel vrijheid in mijn werk. Zo ook nu bij het project waar ik de afgelopen weken ben gestart. De tijdsdruk, omvang en complexiteit maakt het project voor mij extra leuk. Ik zie het als mijn uitdaging om de voorbereiding zo te regelen dat de monteurs zo soepel mogelijk kunnen starten met het werk.

Als ik kijk naar mijn kerntaken en naar onze processen dan zie ik mogelijkheden om informatiestromen te verbeteren en innovatieve technieken toe te passen zodat onze monteurs en projectleiders complexe project steeds efficiënter kunnen uitvoeren. Ik volg de ontwikkelingen in onze sector en vind het belangrijk om toekomstgericht te kijken. Welke technieken kan ik slimmer inzetten of gebruiken. Ik wil graag een bijdrage leveren in het behouden van onze positie in de markt of eventueel kunnen versterken.