Nieuwsbrief 10 – 5 april 2018

 

 

Bedrijfsgebouwen waarbij met een lichtcurve de data verbinding wordt weergegeven.

 

 

 

 

Leuk dat je de moeite hebt genomen je mail te openen om onze nieuwsbrief te lezen. Zoals je wellicht ziet een nieuwsbrief in een ander jasje. 

In deze nieuwsbrief:

  • Onze nieuwe collega’s aan het woord.
  • Ben jij bekend met SaaS en PaaS voor je beveiligingsomgeving?
  • In gesprek met…
  • Aanbesteding UMC.
  • Nieuwe wifi standaard.
  • Mogen we onze nieuwsbrief aan jou blijven versturen? Wijziging nieuwe privacywetgeving.

 

 

 

 

Onze nieuwe collega’s aan het woord

 

 

 

 

Mijn naam is Raymond Oudijk (46) en sinds kort begonnen als sales manager bij Conecto Networks.  Na 18 jaar in de tussenhandel te hebben gewerkt bij onder andere Isolectra, Anixter en Kannegieter, zit ik nu aan de andere kant van de tafel. Een super mooie kans om al mijn kennis en ervaring te mogen inzetten bij het bedrijf die de installatie verzorgt.

Als persoon durf ik mezelf te omschrijven als een “no nonsens guy”. Mijn Rotterdamse roots maakt mijn benadering soms wat direct. Ik combineer deze eigenschap met mijn vermogen me goed in te leven in de behoefte van de klant/partner om tot mooie wederzijdse resultaten te komen.
Mijn doel is om samenwerking te bevorderen, de kwaliteit te waarborgen en mijn data passie over te brengen.

Mijn kennis en ervaring in de logistiek, commercie en techniek zorgen ervoor dat ik iets kan toevoegen aan de direkte business van Conecto Networks en haar partners.
Naast mijn taken als sales manager maak ik ook onderdeel uit van het MT waar ik samen met directeur Johan Huizinga onze visie en strategie verder vorm ga geven.

Komend jaar kom ik graag een keertje langs om kennis te maken. Heb je vraagstukken of wil je op korte termijn kennis maken? Bel me gerust op voor het maken van een afspraak (0182) 547676.

 

 


Mijn naam is Marco Rietbergen (45) getrouwd en trotse vader van 3 mooie kids.Mijn hobby’s zijn mijn kinderen en hun sport. Zij doen aan voetbal, thaiboksen en streetdance. In de lente en in de zomer spring ik regelmatig op mijn Harley Davidson. Samen met vrienden tour ik dan door ons mooie Nederland. 

In 1993 en 1994 ben ik beroeps militair geweest bij de luchtmobiele brigade. Hier ben ik ook uitgezonden geweest naar Bosnië.
Sinds 1995 werk ik in de ICT Infrastructuur. Startend bij Vitel in Gouda, waarna ik vrij snel de overstap heb gemaakt naar Baas bedrijven in Waddinxveen. Hier heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van glasvezel-bekabelingsprojecten aan de Maasvlakte. Vanaf 1997 ben ik begonnen als Uitvoerder bij Rietschoten en Houwens en later bij Imtech ICT van waar ik nu de overstap heb gemaakt naar Conecto Networks.

De afgelopen periode heb ik gemerkt dat de uitvoerende werkzaamheden en werkwijze bij Conecto Networks anders zijn en goed aansluiten bij mijn werkervaring. Ik denk ook zeker dat ik als persoon een toegevoegde waarde zal zijn voor Conecto Networks.

Mijn kennis en ervaring van de afgelopen 20 jaar voeg ik toe aan Conecto Networks. Samen met de huidige collega’s werken we aan de toekomst van het bedrijf. Ik heb er zin in en draag mijn steentje eraan bij.

 

 

 

 

Ben jij bekend met SaaS en PaaS voor je beveiligingsomgeving?

 

 

Al bijna tien jaar hebben we een intensieve samenwerking met Keyprocessor dat is ontstaan na een groot project op het mediapark bij de NOS en NPO.  Keyprocessor levert security en site management oplossingen waarbij zij in staat zijn deze diensten volledig op de situatie van de klant af te stemmen. Wij verzorgen hierin hun connectiviteit. 

Vanuit deze vertrouwde samenwerking is het idee ontstaan een nieuwe dienst te ontwikkelen. Een dienst waarbij we de beveiligingsomgeving van de klant optimaal borgen. Dit heeft geresulteerd in twee complementaire diensten. Security as a Service (SaaS) en Platform as a Service (PaaS). Keyprocessor biedt de SaaS omgeving aan voor haar klanten. En Conecto Networks levert Keyprocessor het platform (PaaS). Conecto Networks heeft geïnvesteerd in een beveiligde omgeving die we overigens samen met IP-security hosten. Met fysieke servers, storage en routing in een vervolgens beschermde datacenter omgeving bieden wij virtuele servers voor het hosten van de SaaS diensten. Dus vanaf een locatie elders dan het kantoor van de klant. Door middel van Lease met bijbehorende Service Level Agreement borgen wij de diensten van Keyprocessor.

Gaaf te zien hoe het bundelen van jarenlange ervaring en expertise van meerdere bedrijven resulteert in het leveren van een bijdrage aan een veilige werkomgeving in onze wereld van digitalisering.

 

 

In gesprek met… 

Edwin Brouwer | Systems & Infrastructure Engineer | LeasePlan Corporation NV
LeasePlan is één van de grootste leasemaatschappijen in de wereld. Wereldwijd hebben we 31 entiteiten. Er werken ruim 7000 mensen. LeasePlan heeft het afgelopen jaar een behoorlijk transitie doorgemaakt. De verhuizing van het hoofdkantoor naar Amsterdam was toch wel de spannendste. In een zeer korte tijd diende het nieuwe pand volledig gebruiksklaar te zijn om alle medewerkers te kunnen huisvesten en te verbinden.

Via onze projectmanager ben ik in contact gebracht met Conecto Networks. De communicatie liep vanaf het begin heel soepel. Heldere en professionele communicatie over de te verrichten werkzaamheden en realisatie binnen de gestelde tijdslijnen.
Conecto Networks heeft de volledige bekabeling van data voor ons kantoor in Amsterdam uitgevoerd. En op het moment dat de medewerkers hun werkplek in Amsterdam in gebruik namen werkte de wifi en het internet. Superfijn natuurlijk. Een werkplek zonder internet is niet meer denkbaar.

Wat Conecto Networks in mijn beleving de juiste partij voor deze klus maakte, is hun timing. Zij weten hun ervaring en netwerk effectief in te zetten om op tijd de mensen en materialen bij hun opdrachtgever te krijgen. Daarnaast kunnen ze snel en accuraat anticiperen op onverwachte gebeurtenissen. Dit is ook gebleken tijdens dit project. Als ik mijn tevredenheid uitdruk in een cijfer van nul tot tien dan verdienen ze een dikke negen. Tot het volgende project!

 

 

 

 

UMC gaat over naar nieuwe wifi standaard 

 

 

 

Als huidige leverancier van glasvezelbekabeling bij het UMC Utrecht hebben we afgelopen december een succesvolle inschrijving gedaan op een tender van het UMC Utrecht voor het aanleggen van bekabeling voor een nieuwe generatie wifi op diverse locaties van het UMC Utrecht.  De nieuw te leggen bekabeling dient geschikt te zijn voor 10 Gbit snelheden en wordt uitgevoerd met Ca6A U/UTP met CPR brandklasse B2Ca.
Het is een bijzonder project met de nodige complexiteit. De planning van het project vraagt om een zorgvuldige afstemming met diverse afdelingen. In verband met kwetsbaarheden en besmettingsrisico’s is het uitermate belangrijk dat de afstemming rondom de aanleg van de bekabeling goed gecoördineerd wordt.
Afdelingen als onder andere oncologie,

 

 

transplantaties, IC ruimtes en nucleairegeneeskunde zijn specifieke gebieden waarvoor dit geldt.

Een mooi project waar we kunnen laten zien dat we goed zijn in wat we doen. Het inzetten van onze ervaring en expertise om deze opdracht effectief en met resultaat tot uitvoer brengen.

 

 

 

 

Veranderende wetgeving raakt iedere onderneming 

Vanaf aankomende mei worden wij als bedrijf strenger gecontroleerd op de registratie en vastlegging van een toestemmingsverklaring voor het gebruik van persoonsgegevens. Wij mogen alleen nog personen mailen die daadwerkelijk toestemming hebben gegeven voor het ontvangen van onze nieuwsbrief.
Je raadt het al? Wij hebben je toestemming nodig. Wil je onze nieuwsbrief blijven ontvangen en mogen wij je emailadres hiervoor blijven gebruiken? Fijn als je het via ingevoegde button wilt bevestigen.

 

 

Akkoord met gebruik email
NIET akkoord gebruik e-mail

 

 

 

PoE hee, bedrijven kunnen eigenlijk niet meer zonder!
In een modern gebouw is power over ethernet (PoE) niet meer weg te denken. Toepassingen zoals camera’s, wifi access points en telefoontoestellen worden al jaren gevoed vanuit de data-aansluitpunten in plaats van via 230V adapters.
Tot nu toe waren er twee standaarden: PoE IEEE802.3af (15,4W) en PoE+ IEEE802.3at (30W). Waarvan de 2e standaard onder andere wordt toegepast bij PTZ camera’s die extra vermogen nodig hebben bij het besturen van de camera.
Voordelen van PoE zijn:
  • Stroomvoorziening, beheer, monitoring en gegevensuitwisseling naar aangesloten apparatuur
  • Geen elektrotechnische laagspanningskennis nodig voor ontwerp en aanleg
  • Geen noodzaak batterijen en/of 230V aansluitingen
  • Energiebesparing
Met het toevoegen van steeds meer intelligentie in gebouwen ontstaat ook steeds meer de behoefte om zowel hogere vermogens (tot 100 Watt) en hele lage vermogens te kunnen voeden vanuit de data-aansluitpunten.
Waar moet je bij het ontwerp van je infrastructuur rekening mee houden?
lees verder   

 

 

 

Website Conect Networks

 

 

LinkedIn

 

 

Email

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|* | Alle rechten voorbehouden
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|* 

Wil je veranderingen aanbrengen in de manier waarop je onze nieuwsbrief ontvangt?
update your preferences of unsubscribe from this list.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*