Nieuwsbrief 12 – 14 november 2018

 

De afgelopen 3 maanden zijn voorbij gevlogen. Maanden van keuzes, mooie opdrachten en bezig geweest met onze zichtbaarheid in de markt.  We zijn dan ook erg trots op de nieuwe wagens die voor ons kantoor staan te pronken. Vanaf nu zien jullie ons rijden.

Daarnaast willen we ons ook meer online laten zien. “Your connection to the world” geldt natuurlijk ook voor ons. Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe website.

In deze nieuwsbrief praten we o.a. over bestaande en nieuwe technologie, zijn we opzoek naar een nieuwe collega en zien wij toekomst in Passive Optical Networks.
 • VIDEO: een kijkje achter onze schermen
 • We zijn opzoek …
 • Onze nieuwe collega aan het woord
 • Passive Optical Networks, toekomst of hype?
 • “Get a room” app nu beschikbaar
 • Onze website gaat veranderen
 • Vier nieuwe auto’s 

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, onderaan deze nieuwsbrief is uitschrijven mogelijk.

Team Conecto Networks

Een kijkje achter onze schermen.

 

We zoeken een (senior) projectleider data

Een doorgewinterde projectleider met sterke verantwoordelijkheid voor team en kwaliteit.

Hoe jouw dag eruit kan zien?
Je geeft dagelijks leiding aan een team technisch professionals. Je bent motiverend, aansprekend en begeleidend. Je bent verantwoordelijk voor een goed functionerend en georganiseerd projectteam.
Lees verder…

Bel of mail ons
Weet je iemand of herken je jezelf hierin? Bel ons, dan maken we een afspraak om nader kennis te maken. (0182) 547676. Een email sturen mag ook.

Onze nieuwe collega aan het woord

Aangenaam, ik ben Ton Beij geboren en getogen in Leiden. (Een echte Leidse glibber). Op 1 augustus 2018 ben ik gestart bij Conecto Networks als planner/werkvoorbereider. In de omgang kom ik best direct over. Ik weet wat ik wil en ben hier ook duidelijk in.

Mijn hobby is tennis, dit doe ik graag met vrienden in een recreatieve sfeer. Samen met mijn partner bezoeken we met regelmaat steden. Hier maken we graag een cultureel uitstapje van. Vaak combineren we het met winkelen en lekker eten.

Als jonge jongen ben ik begonnen met werken als elektromonteur in de bouw. Vanuit daar heb ik diverse functies bij diverse bedrijven doorlopen. Van telecommunicatie, data/ICT,glasvezel/koper infrastructuur tot aan datacenters en ICT projecten. Een mooie lijst aan functies en werkervaring die ik aan mijn cv heb mogen toevoegen.

Na enkele maanden thuis te hebben gezeten werd mij een leuke baan bij Conecto Netwoks aangeboden, een mooie club die ik al jaren ken en waarmee ik in het verleden diverse projecten mee heb gedaan. Ik hoop dat ik met deze club nog mooie projecten kan gaan uitvoeren en daarbij mijn kennis en ervaring goed kan gebruiken om een betrouwbaar en bedrijfszeker netwerk voor onze klant aan te leggen. Ik hoop binnenkort een keer met u kennis te maken.

Passive Optical Networks, toekomst of hype?

Conecto volgt nauwlettend ontwikkelingen en nieuwe technieken in de branche om netwerkinfrastructuren te koppelen aan het grote inlevingsvermogen van klanten. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar bestaande technieken die in andere branches al jaren worden toegepast en mogelijkheden bieden voor onze dienstverlening. Voor we die technieken omarmen is het van belang in te schatten wat de toegevoegde waarde is voor onze klant en of het in ons dienstenpakket past.  Een techniek waar we enthousiast over zijn is Passive Optical Networks (PON).

Wat houdt PON in?
Bij installatie in nieuwbouw of renovatie trajecten maken we gebruik van glasvezel en actieve apparatuur. In Nederland wordt minimaal glasvezel toegepast uitgezonderd in backbones. Er wordt nog 100% koper gebruikt. PON gebruikt enkele glasvezel naar een passieve splitter waarna de glasvezel zo ver mogelijk naar het eindpunt wordt gebracht. Daar tref je wederom een actieve box die de omzetting verzorgt naar koperdraad. Indien gewenst begint daar vandaan het Power over Ethernet. De actieve box aan het eind kan uit vele typen bestaan om zo te kunnen voldoen aan de wens van de klant. Uiteraard kan er ook Wifi over dit netwerk.

Voordelen PON:

 • Geen SER ruimtes meer nodig, alles wordt vanaf de MER georganiseerd.
 • Geen koeling nodig in deze SER ruimtes / ook geen apparatuur zoals racks etc….
 • Warmte verplaatsing door koperkabel wordt tot het minimum beperkt.
 • Glasvezel is duurzamer en toekomst vast.
 • Security – geen afluister mogelijkheid, de actieve apparatuur spreekt een eigen taal, uiteraard wordt dit omgezet naar ethernet.
 • Kabelwegen boven plafond / onder de vloer kunnen smaller worden waardoor de installatie goedkoper kan worden.
 • Minder energie verbruik op de langere termijn.

Bij renovatie van onder andere monumentale panden wordt het steeds moeilijker de koper netwerken om te zetten naar de nieuwe technieken. Wij vinden het belangrijk om de eindgebruiker vanaf de eerste minuut deelgenoot te maken van andere mogelijkheden zoals PON.

Opzoek naar een alternatief voor uw huidige netwerk? Duurzaam, toekomstvast en een besparing kan opleveren in energie en installatiekosten? Wij denken graag met je mee.

Raymond Oudijk | info@conectonetworks.nl

“Get a room” app nu beschikbaar

Een aantal maanden geleden lanceerde Evoko het publieke bètaprogramma voor Liso 2.0. Nu brengt Evoko een update uit, waarin o.a. het ontwerp is gepolijst, de informatiestroom op de Liso aanpasbaar is gemaakt én een nieuwe statuskleur is toegevoegd. Na een intensieve fase van bètatests is de software klaar om te worden gebruikt door het grote publiek. Ook de “Get a room app” is nu voor iedereen beschikbaar.

Ook Evoko overzichtsscherm nu live!

Inmiddels is ook het langverwachte Evoko overzichtsscherm live. Een geweldig hulpmiddel waarmee je in een oogopslag de status van vergaderruimten kunt bekijken of de weg kunt vinden naar een specifieke vergadering. Het overzichtsscherm toont de status van iedere kamer met dezelfde vertrouwde Liso kleuren (groen, oranje en rood) en wijst in welke richting de betreffende ruimte is. Het overzichtsscherm is ideaal voor locaties waar meerdere ruimtes intensief worden gebruikt. Een centraal overzicht op 1 scherm met deze informatie maakt de ervaring voor bezoekers nog prettiger. 

Wat kun je met de app?

 • Kies welke vergaderruimten je wilt weergeven.
 • Handige richtingsweergave zodat ook gasten hun weg vinden.
 • Status van de ruimten wordt weergegeven in herkenbare oranje, groene of rode kleur.       
 • Automatisch omschakelen tussen vergaderdetails en routebeschrijvingen.
 • Geen mediaspeler nodig. Het overzichtsscherm wordt in je webbrowser getoond.

Snel aan de slag met de Evoko Roommanger app? Hier vind je de gebruiksinstructies.

Onze website gaat veranderen

Naast ons wagenpark zijn we momenteel bezig met een gloednieuwe webstie.  Niet alleen het uiterlijk gaat veranderen, de functionaliteiten gaan ook flink op de schop.

Het Internet of Things mogelijk maken voor onze klanten betekent dat ook wij alle rondvoorwaarden optimaal willen hebben. Onze huidige website snakte al enige tijd om een betere versie, moderner en responsive. Responsive wil zeggen dat onze website op alle devices goed te lezen is. Van desktop, laptop, tablet tot mobiele telefoon.

Het is nog even wachten voor je mee kunnen nemen in deze nieuwe digitale omgeving. Onze huidige website is gewoon nog beschikbaar tot de nieuwe site live gaat. 

Vier nieuwe auto’s voor deel van de monteurs

Ford Van Beuningen heeft op 24 oktober 2018 op onze locatie de vier nieuwe Ford Transit Connect auto’s afgeleverd. De samenwerking tussen Conecto Networks en de Ford dealer verloopt al jaren naar tevredenheid. Deze service auto’s hebben een automatische transmissie en verminderde uitstoot van stikstofoxiden.
Directeur Johan Huizinga zegt: “De kwaliteit van het werk gaat samen met een goed vervoersmiddel. Ik vind het belangrijk onze monteurs veilig op pad te kunnen sturen met de alsmaar toenemende drukte in het verkeer. Trots zijn we dat de auto’s hebben kunnen uitrusten met een automaat om het gemak te vergroten.”
Steve, Aziz, Albert en Steve vele veilige kilometers toegewenst!

Website Conect Networks

LinkedIn

Email