Nieuwsbrief 14 – 23 mei 2019

 

Nieuwsbrief 14 – 23 mei 2019

Conecto Networks

We hebben hele leuke reacties ontvangen op onze nieuwe website. Daar zijn we heel blij mee. Vanaf nu kun je hier ook onze nieuwsbrieven teruglezen.  

In de nieuwsbrief van deze maand delen we graag grappige weetjes, ontwikkelingen en leggen we uit waarom we soms voor geblazen glasvezel kiezen in onze projecten.

Èn zijn we afgelopen maand met zijn allen bezig geweest met onze zichtbaarheid. Al onze collega’s hebben een training videomarketing gevolgd. Onze installatiemonteurs, projectleiders en directie zijn twee middagen als cameraman aan de slag gegaan om filmpjes te maken met hun smartphone. Dit leverde de nodige hilarische momenten, kritische feedback en goed beeldmateriaal op voor prima bedrijfsvideo’s. Je gaat meer van ons zien.

  • Business as usual    
  • Geblazen glasvezel
  • Wij zijn op zoek naar een klant gedreven Leidinggevend Monteur
  • Conecto Networks als leerbedrijf
  • Steeds meer data door dat ene draadje

Conecto Networks

“Business as usual” met videomarketing Al onze collega’s hebben een training videomarketing gevolgd. Met dank aan Esther van Berk / videograaf kregen we handige tips over de techniek en over de inhoud van een video, met andere woorden; “Wat heb je te vertellen?”.
Onze installatiemonteurs, projectleiders en directie zijn in twee middagen als cameraman aan de slag gegaan om beeldmateriaal te maken met hun smartphone. Dit leverde de nodige hilarische momenten, kritische feedback en goede filmpjes voor een leuke bedrijfsvideo op.
Dagelijks werken we op vele plaatsen in Nederland. Van advies over complexe netwerk infrastructuren tot het leggen van kabels in de grond of het plaatsen van een audio visuele installatie in een conferentie ruimte of in een super hip bedrijfsgebouw.  We laten je graag zien wie we zijn, wat ons trots maakt en hoe we onze belofte waarmaken om high end oplossingen te bieden voor jouw netwerk infrastructuur. Je gaat meer van ons zien.Ben je nieuwsgierig naar wat we zoal meemaken op een doordeweekse werkdag? Houd de nieuwsbrief in de gaten.  Onze eerdere bedrijfsfilmpjes kun je terugzien via de nieuwsrubriek op onze website.

Geblazen glasvezel: minimale verstoring

Het blazen van glasvezelkabels in tubes binnen een gebouw gebonden installatie is een techniek die ook binnen utiliteitsgebouwen steeds vaker wordt ingezet. Omdat wij een gecertificeerd bedrijf zijn om deze techniek toe te passen zetten wij het blazen van glasvezel soms in op locaties waar andere methoden nodig zijn om de bekabeling goed aan te leggen. 

Het is een systeem waarbij een aantal tubes, onder druk, worden voorzien van glasvezel. De huidige techniek (OM3/OM4/OS2) maakt het mogelijk om in de toekomst met gemak extra glasvezelkabels in de reserve tubes te blazen of zelfs oude glasvezelkabels te vervangen. Een groot voordeel is dat dit kan zonder plafonds te openen of andere faciliteiten aan te brengen. Met het oog op de toekomst zoals o.a. een toenemende belasting van het datanetwerk heb je met deze techniek een minimale verstoring met een maximaal resultaat. Dat is de kracht van dit systeem.Wil je er meer over weten, bel of email ons.

Wij zijn op zoek naar…

 

> Leidinggevend monteur

Hoe jouw dag eruit kan zien?
Je bent een meewerkend leidinggevend monteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de installatie van data- en telefonie netwerken en computerruimtes. Samen met je team van monteurs lever je hoge kwaliteit werk waarbij goede communicatie tussen klant, opdrachtgever en kantoor belangrijk is gedurende het hele project.

Jij bent de schakel tussen werkvloer en projectleiders
Als operationeel leidinggevende stuur je een team van maximaal 8 monteurs aan. Je zorgt dat de communicatie met klant, opdrachtgever en kantoor soepel verloopt. Je hebt een hoge focus op klantwaarde.

lees verder…

Heb je interesse of ken je iemand waarvan jij zeker weet dat hij bij ons past, we komen graag met je in contact.

Conecto Networks als leerbedrijf

Leerbedrijf Conecto Networks

Stagiair Thomas vertelt:

Erkend leerbedrijf
Vorig jaar heb ik via school een snuffelstage gedaan bij Conecto Networks. In een hele drukke periode heb ik een indruk gekregen hoe het is om als monteur een bijdrage te leveren in de aanleg van data-infrastructuren. Ik heb in deze periode veel geleerd en wilde voor mijn afstudeerstage graag terugkomen. Vanaf februari dit jaar draai ik een paar maanden mee met Conecto Networks als eindopdracht voor het behalen van mijn MBO diploma. Ik studeer in Gouda aan het MBO Rijnland. Ik moet nu mijn Proeve van Bekwaamheid halen om mijn diploma in ontvangst te mogen nemen. Inmiddels heb ik aan een aantal succesvolle projecten meegewerkt waarbij ik aan verschillende monteurs werd gekoppeld die mij hebben begeleid gedurende mijn stageperiode.

Proeve van bekwaamheid
De tweede week van mei heb ik in het voormalig kantoor van de Staatsloterij in Den Haag mijn Proeve van Bekwaamheid afgelegd. Tijdens deze dagen werd ik door stagebegeleider en coördinator Raymond Oudijk beoordeeld. Hij toetste op verschillende onderdelen waaronder communicatie op de bouw, werkvoorbereiding / planning van de materialen en afmontage. Ook keek hij of ik in staat was zelf fouten op te sporen met een Fluke DSX meter.

Chefmonteur Ronnie en Projectleider Martijn;

“We zijn erg te spreken over de prestaties en de leergierigheid van Thomas”.
“Hij leert snel en kan zeer gestructureerd werken”.


Op 21 mei heb ik op school mijn Proeve van Bekwaamheid gepresenteerd aan de  examencommissie. Ik weet nog niet of ik geslaagd ben dat hoor ik binnenkort. Ik ga ervan uit dat ik slaag en met veel plezier kan starten aan mijn volgende opleiding naast mijn werk als monteur bij Conecto Networks.

Stagiaire succesvol begeleid - Leerbedrijf Conecto Networks

Steeds meer data door dat ene draadje

Wat is er veranderd in de afgelopen jaren?
Noem het maar gerust veel. Het versturen en ontvangen van datagegevens is met de jaren explosief gegroeid. Zo ook het draadje waardoor deze data wordt verstuurd. Ooit werden onze apparaten aangesloten op het internet met een RS232, toen met Coax, Twinax, ICS (IBM Cabling System), Cat-3, 4 (zij het kortstondig), Cat-5, 6 en ga zo maar door. Momenteel zijn er Cat-7 kabels en de Cat-8 is in volle aantocht. Alles om de toenemende vraag naar data te kunnen vervoeren en te zorgen dat je online kunt zijn.

De dikte van de kabel
De dikte van de kabel is in de loop van de tijd van 4 mm naar 12 mm, toen weer terug naar 6 mm en nu weer naar 8,5mm gegaan. Je kunt je wel voorstellen dat het impact heeft op de bestaande of nieuw aan te leggen elektrotechnische voorzieningen.Renovatieprojecten zijn een echte uitdaging
Bij renovatieprojecten van bijvoorbeeld monumentale panden kun je als installateur tegen problemen aan lopen. Hier gelden namelijk strikte eisen ten aanzien van hakken en breken. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van ingemetselde of weggewerkte buizen met een binnen diameter van nog geen 14 mm. Voorheen kon je hier prima voor 2 stuks Cat-5 kabels in kwijt. Nu met de Cat-6 en 7 is dat echt een uitdaging.Op dit moment is de meest gebruikte bekabeling Cat-6A in een CPR normering (brandklasse) Cca of B2ca. Dit type kabel is al gauw 7 mm dik, wat inhoudt dat wanneer er bij een installatie een buis gebruikt wordt er per kabel ¾ buis nodig is. Dit betekent bij de aanleg van een datanetwerk infrastructuur dat er rekening gehouden moet worden met de aan te leggen buisvoorziening, de wand en de plafondgoten.
Veelal worden de eisen in het bestek zo opgesteld dat er na installatie voldoende ruimte over blijft voor toekomstige uitbreidingen. Vooraf vraagt dit van de elektrotechnische installateur behoorlijk wat denk- en rekenwerk.Fabrikanten blijven doorontwikkelen en wellicht dat wij in de toekomst weer terug kunnen naar het koperen draadje van 4mm met de prestaties van een Cat-8 kabel of hoger.

Website Conect Networks

LinkedIn

Email

 

 

This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|**|REWARDS|*