Nieuwsbrief 15 – 26 september 2019

 

 

 

Nieuwsbrief 15 – 26 september 2019

 

 

 

 

Conecto Networks

 

 

 

 

We hebben binnenkort wat te vieren

Leuk dat je hebt doorgescrold om onze nieuwsbrief te lezen.

De zomer is voorbij gevlogen. De meeste van ons zijn inmiddels weer terug en volop aan de slag met weer mooie projecten. We vinden het dan ook weer erg leuk te melden dat we ons team hebben aangevuld met twee nieuwe collega’s. Zij stellen zich graag aan je voor.

Begin komend jaar en wel op 6 januari 2020 bestaat Conecto Networks 20 jaar en dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. We gaan je nog niet vertellen hoe we dit gaan invullen maar je gaat er zeker wat van merken.

  • Even voorstellen
  • We zoeken het hoger op
  • Timelaps – snelheid gevraagd en gerealiseerd
  • Erkend leerbedrijf
  • Het Kunstenpand Rotterdam

Team Conecto Networks

 

 

 

 

Even voorstellen…

 

 

Leuk om me via de nieuwsbrief aan jullie voor te stellen. Mijn naam is Jasper. Ik ben 22 jaar en geboren in Waddinxveen. Ik ben best sportief. In het weekend ben ik veel bij mijn voetbalclub Be Fair. Hier speel ik in een vriendenteam. Daarnaast ben ik ook veel in het open water te vinden. Is er een beetje wind dan zoek ik het water op om te windsurfen en te kitesurfen.

In mijn examenjaar van het MBO Middenkader Enginering heb ik bij Conecto Networks stage gelopen. Na het behalen van mijn diploma ben ik bij Conecto Networks gebleven. Dit jaar ben ik gestart met een HBO deeltijdopleiding Technische bedrijfskunde op de Hogeschool Rotterdam. Deze 4 jarige studie kan ik volgen naast mijn werk als tekenaar en werkvoorbereider bij Conecto Networks. Zij geven mij de mogelijkheid om deze studie te volgen. Ik heb super veel zin in deze opleiding en ik hoop dat mijn studieopdrachten een waardevolle toevoeging zijn voor dit mooie bedrijf.

…………………………………………………………………………………………………………………….

Ik ben Samir.  In mijn video laat ik je graag zien wie ik ben. >>> Klik op afbeelding
 

 

 

 

We zoeken het hoger op

 

 

 

8 monteurs van ons team hebben op vrijdag 26 juni een hoogwerker training gevolgd. Ons team van monteurs zocht het hoger op. 

Onder de vakkundige begeleiding van een trainer van de firma Boels werd deze warme en zonnige dag verdeeld in twee delen. In de ochtend theorie en ‘s middags een praktijk gedeelte. Het ochtend programma ging voornamelijk over veiligheid en werd direct afgerond met een examen. In de middag, voor velen toch echt wel het leukste gedeelte, mochten ze de hoogwerker op.

Na uitleg hoe je diverse typen hoogwerkers kunt bedienen gingen de mannen de bak van de hoogwerker in. Een half uurtje oefenen met de bediening voordat ze met het echte werk konden starten. In teams van twee kregen ze de taak diverse opdrachten uit te voeren. Na het goed volbrengen van de opdrachten kregen ze aan het einde van de dag een hoogwerker certificaat uitgereikt. Ze hebben allemaal met succes de theorie en het praktijk gedeelte doorlopen en een certificaat kunnen toevoegen aan hun vakbekwaamheid.

Proficiat mannen!

“Conecto Networks ook voor uw klussen op hoogte.”

 

 

Conecto Networks - hoogwerker
Hoogwerker, boels, Conecto Networks
Conecto Networks, hoogwerker, databekabeling

 

 

Met flexibiliteit, vakkundigheid  en snelheid hebben we een mooi project gerealiseerd

 

 

 

Via één van onze opdrachtgevers ontvingen we het verzoek om voor het internationale bedrijf SDL snel en vakkundig een data installatie en complete MER-ruimte (incl. koeling en gasblusinstallatie) te realiseren.

SDL is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van vertaal- en contentmanagementservices. De grootste namen ter wereld vertrouwen op de expertise van SDL voor hun contentmanagement en vertalingen. Voor SDL is een vlekkeloze werking van de data-infrastructuur dus van levensbelang. De complete inrichting van de nieuwe huisvesting is in een tijdsbestek van 10 weken uitgevoerd en de uiteindelijke overgang heeft in één weekend plaatsgevonden. Een uitdaging die wij met strak projectmanagement tot een goed eindresultaat hebben gebracht.

In de video hieronder (een weergave via een timelapse) zie je beeld voor beeld hoe we dit project hebben uitgevoerd.

Onze Projectleider Wouter Schaaf heeft door intensief contact met zowel de opdrachtgever, de eindgebruiker en onze monteurs een prima resultaat geleverd. De einddatum van realisatie was een hard gegeven samen met de uit te voeren wensen van de klant wat in dit project toch wat spannende momenten gaf. Door met elkaar in contact te blijven en de juiste kennis in te zetten is het ons gelukt.

 
Wouter Schaaf | Conecto Networks:

“SDL is wereldwijd vertegenwoordigd. Dit betekende voor ons dat er strenge eisen vanuit de IT afdelingen van SDL in de UK en VS werden gehanteerd aangaande de inrichting van het datacenter, het hart van hun organisatie. Door de flexibiliteit van onze monteurs en de prettige en intensieve samenwerking met SDL hebben we deze complexe opdracht naar volle tevredenheid kunnen opleveren”.

SDL heeft hiermee een maximale bedrijfszekerheid voor haar activiteiten. Voor alle kritische onderdelen van hun datanetwerk hebben zij nu één centraal aanspreekpunt via Conecto Networks. En dankzij het afgesloten onderhoudspakket zijn zij hier de komende jaren van verzekerd.

 

 

 

 

 

 

 

Conecto Networks als leerbedrijf

 

 

Leerbedrijf Conecto Networks
 

Al enige jaren is Conecto Networks een erkend leerbedrijf en hebben we met mooie resultaten meerdere stagiairs begeleid waarbij zij met plezier hun MBO diploma hebben gehaald.

Sinds september 2019 zijn we binnen Conecto Networks met twee vaste krachten een HBO traject gestart. Jasper (werkvoorbereider) en Jits (monteur) zijn naast hun dagelijkse werk nu ook een dag of dagdelen in de schoolbanken te vinden. Wij vinden: “De jeugd heeft de toekomst.” Bij Conecto Networks voegen we hier graag ook nog plezier en kwaliteit aan toe!

Meer weten hoe we deze twee kanjers begeleiden of heb je contacten in je netwerk die ook een leer/werk traject technische bedrijfskunde of MBO enginering willen volgen, neem dan contact op met ons.

 

 

 

 

Het Kunstenpand, theater in Rotterdam

 

 

 

Het nieuwe Kunstenpand wordt de culturele hotspot van Rotterdam Zuid. Vanuit de centrale ruimten zijn de entree van de bibliotheek, foodcourt, de statige trap, de liften naar de zalen en de info- en ticketbalie direct zichtbaar en bereikbaar voor het publiek.
BRON: https://www.allesisopzuid.nl/projecten/het-kunstenpand/
 

 

 

 

In opdracht van Hart van Zuid realiseren wij de data-installatie Kunstenpand (oa. theater) in Rotterdam.

“Een project om de hoek” was de eerste reactie van twee monteurs die naast chefmonteur Steve van Pol en projectleider Martijn de Ruiter het project zullen uitvoeren/begeleiden. Conecto Networks moet dit data netwerk snel installeren waarbij het verschil in hoogtes van de diverse ruimtes binnen het pand de nodige uitdagingen geven. Verschillende technieken zoals lichtstuursignalen, beveiliging en audio visueel worden gevoed door de databekabeling. De verwachting is dat de data-installatie nog dit jaar wordt geïnstalleerd, waardoor het testen van systemen in het nieuwe Kunstenpand het eerste kwartaal 2020 kan plaats vinden.

De eerste theatervoorstelling staat gepland begin mei 2020.

 

 

 

 

Website Conect Networks

 

 

LinkedIn

 

 

Email