Nieuwsbrief 16 – 17 maart 2020

Nieuwsbrief 16 – 17 maart 2020

Conecto Networks

Het ziet er naar uit dat online de manier is hoe we de komende tijd met elkaar contact zullen hebben. Het coronavirus heeft ons land en de omliggende landen op slot gezet. Bizar eigenlijk dat een virus in staat is de hele wereld zo in zijn greep te krijgen.

Deze nieuwsbrief versturen kost ons toch wel wat moeite. Hoe enthousiast we jullie willen meenemen in de ontwikkelingen, noviteiten en gebeurtenissen van ons bedrijf, staan deze onderwerpen nu in de schaduw van de zorg en angst die het coronavirus uitstrooit over ons land en onze economie. Terwijl we gezamenlijk voor een taak staan om de zwakkeren en elkaar te beschermen proberen we zo goed als het kan bedrijven draaiende te houden. Dit alles binnen de strikte regels die het RIVM ons dagelijks geeft. Onder andere thuiswerken. Zoveel mogelijk online als het kan.

We zijn en blijven voor u bereikbaar!

In deze nieuwsbrief nemen we je mee in de ontwikkelingen en ervaringen in de branche, ons kantoor en jawel, ons 20 jarig bestaan.

  • Lustrum
  • Zij doen het op ‘eigen wijze’
  • We zijn nu Certified partner van Siemon
  • We komen op TV bij RTL Z
  • Een kijkje nemen in ons kantoor

Veel succes en gezondheid gewenst voor de komende weken. Zorg goed voor je zelf en let goed op de mensen om je heen.

Team Conecto Networks

20 jaar geleden ontstonden de eerste ideeën

Dit jaar bestaat Conecto Networks 20 jaar. Om precies te zijn was dat 6 januari jl.  De start van ons eigen bedrijf waar we staan voor het verbinden van mensen met de wereld om hun heen door het aanleggen van netwerkinfrastructuren.

Onder de vleugels van de Maasdam Groep startte Joop Schulpen en ik (Johan Huizinga) Conecto Networks. Nog voordat alle papierwerk geregeld was stonden we al ons eerste datanetwerk aan te leggen in een computerlokaal van een Gymnasium in Gouda.

In april 2010 zette we onze volgende stap naar volledige zelfstandigheid. Met de aankoop van ons huidig kantoorpand stond Conecto Networks op eigen benen.

Enkele maanden na de opening van ons pand overleed Joop. Dit was voor mij en de toenmalige medewerkers een enorme schok en een groot verlies van een fijne collega. Ik ben dankbaar voor de kansen en mogelijkheden om samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers Conecto Networks in 20 jaar op te bouwen tot een stabiel en professioneel bedrijf. Ook na het verlies van Joop waarin ik door het vertrouwen van alle partijen door kon gaan op de krachtige basis die we samen hadden gelegd.

Via LinkedIn hebben we enorm veel reacties en felicitaties gehad. Maar ook op kantoor hebben we vele kaarten, hartelijke berichten en heerlijke lekkernijen ontvangen. Hierbij bedanken we iedereen die, op welke manier dan ook, ons in het zonnetje heeft gezet. Op naar de 25 jaar.

Zij doen het op ‘eigen wijze’

Als erkend leerbedrijf faciliteren en begeleiden we al enkele jaren stagiaires met het behalen van hun MBO en HBO diploma. Eigenlijk helpen we ook elkaar. Het is heel waardevol om met jonge enthousiaste professionals te werken die de nieuwe technieken vanuit de schoolbanken meenemen je bedrijf in. De nieuwe generatie denkt en doet heel anders. Dit maakt het een mooie uitdaging om hun “eigen wijze’ te integreren in onze manier van werken. Zo is Jasper via het MBO bij ons binnen gekomen en afgelopen september is hij gestart met de HBO opleiding technische bedrijfskunde. Wij laten hem graag aan het woord.

—————-

Jasper | stagiair technische bedrijfskunde | Hogeschool Rotterdam:

In de eerste periode van mijn opleiding technische bedrijfskunde op de Hogeschool Rotterdam hebben we een opdracht gedaan omtrent procesverbeteringen. Hier is onderzoek gedaan hoe we het evaluatie proces mogelijk kunnen verbeteren, zowel intern als extern. We hebben dit met een klant tevredenheidsonderzoek gedaan. We hebben een urenregistratie bijgehouden om zo meer terugkoppeling te kunnen geven over het project. De opdracht is succesvol afgerond bij de Hogeschool Rotterdam en dus is de implementatie binnen Conecto Networks ook afgerond. Ik ben enorm trots dat ik dit heb mogen uitvoeren voor Conecto Networks als onderdeel van hun team.In het komende half jaar gaan we aan de slag met innovatie, en een onderzoek naar macro en mega trends in onze sector. Vanuit daar stellen we een innovatieplan op voor de toekomst. Het innoveren in een bedrijf is van belang om je positie te behouden in de markt of eventueel te versterken. Als productinnovatie hebben we gekozen voor de toegangscontrole. Binnen dit product wordt steeds vaker gekeken naar combinaties. Bijvoorbeeld een kaartlezer in combinatie met je eigen smartphone. Zowel technisch als commercieel zien we hier mooie uitdagingen.

Kortom: mijn opleiding sluit goed aan bij het bedrijfsleven mede door de goede begeleiding en open houding van de medewerkers van Conecto Networks.

—————-

Meer weten hoe wij onze stagiaires begeleiden of heb je contacten in je netwerk die ook een leer/werk traject HBO technische bedrijfskunde of MBO enginering willen volgen, neem dan contact op met ons.

We zijn gecertificeerd partner

Conecto Networks heeft begin dit jaar de samenwerking met fabrikant Siemon verstevigd. We mogen ons nu officieel Certified Partner noemen. Slechts een beperkt aantal bedrijven mag dit predicaat gebruiken.

We zijn trots om met deze erkende internationale speler op IT infrastructuren samen te werken. Hierdoor kunnen we naast de gecertificeerde Siemon netwerken ook het uitgebreide certificaat voorleggen bij de eindgebruikers.Aangezien bandbreedte, zekerheid van goede netwerken en Internet of Things belangrijke aspecten zijn binnen de data zien we dat het uitgebreide certificaat steeds vaker gevraagd wordt.

We komen op TV bij RTL Z  

Binnenkort start er een nieuwe reeks opnames van het RTL Z programma ‘How it’s done’. Wij gaan hier aan mee doen!

How it’s Done is een programma van RTL Z en wordt iedere zaterdag om 17:00 uur uitgezonden. In een half uur worden zowel de bekende als verschillende niche segmenten onder de aandacht gebracht bij het grote publiek. We gaan je meenemen in verschillende ontwikkelingen, noviteiten en kansen in onze branche. De veelzijdigheid, kennis, ervaring – en de constante drive om succesvol te willen ondernemen is de kern van onze boodschap.

Wanneer de opnames plaatsvinden en wanneer het wordt uitgezonden is nog niet bekend. Alle huidige ontwikkelingen rondom corona maken het lastig hierover duidelijkheid te geven. Uiteraard laten we je weten wanneer we bij
RTL Z te zien zijn.

Een kijkje nemen in ons kantoor? 

De vraag uit de markt naar nieuwe medewerkers in vele beroepsgroepen is groot. Ook wij zijn altijd opzoek naar goed, gemotiveerd en gekwalificeerd personeel. Hoe kom je nu als bedrijf in Het Groene Hart in beeld bij werkzoekenden, scholieren en studenten? En hoe ontdekken werkzoekenden mogelijkheden voor een baan, raken scholieren geïnspireerd en vinden studenten een stage? “Kom binnen bij bedrijven” is een initiatief van het platform Groene Hart dat samen met bedrijfsleven, onderwijs en overheid de arbeidsmarkt wil uitdagen om
meer zichtbaar te zijn.
Omdat we als onderneming en als leerbedrijf voortdurend opzoek zijn

naar nieuwe collega’s doen we als één van de deelnemende bedrijven mee aan “Kom binnen bij bedrijven”. Zo willen we mogelijke sollicitanten in de techniek de kans geven om tijdens onze kantoortijden binnen te lopen en te ontdekken wat we voor bedrijf zijn en naar wat voor personeel we op zoek zijn.

UITGESTELD
In verband met de maatregelen van het kabinet en het advies van het RIVM inzake corona zijn deze dagen uitgesteld. We hopen dat we binnenkort kunnen melden dat we nieuwe data hebben om ons kantoor te bezoeken.

Website Conect Networks

LinkedIn

Email