Nieuwsbrief 17 – 17 juli 2020

Nieuwsbrief 17 – 17 juli 2020

De afgelopen maanden zijn wel bijzonder te noemen. Met wat aanpassingen in de planningen en de 1,5 meter regel hebben we ons werk kunnen uitvoeren. Toch blijft het spannend.

Staan we met de zomervakantie voor de deur aan de vooravond van een tweede corona golf? Misschien wel, misschien niet. En als het zo is, dan hopen we uiteraard dat de maatschappelijke en economische effecten minder heftig zullen zijn dan wat we tot nu toe hebben ervaren.

Voor Conecto Networks betekende deze maanden volop aan de slag bij onze projecten. Petje af voor onze monteurs die met de huidige realiteit en de nieuwe regels hun werk bleven uitvoeren.

In deze editie:

  • Volg je ons al op LinkedIn
  • Sneak Peek achter de schermen bij de opname voor TLZ programma How it’s Done
  • Telefoon evolutie: Van een slinger naar zakcomputer
  • Even voorstellen
  • Project AWL-techniek succesvol afgerond
  • Lopende projecten
  • Werken bij Conecto Networks

We wensen iedereen een mooie zomer. Geniet van je gezin, vrienden, familie en blijf gezond.

Team Conecto Networks

LinkedIn om te informeren, animeren of activeren?

Sinds kort hebben we een LinkedIn bedrijfspagina. De bedoeling is om jouw interesse te wekken voor ons bedrijf of om je te informeren en mee te nemen in ons dagelijks werk.

We hebben een super enthousiast team van vaste en flexibele medewerkers die dagelijks op pad zijn om jouw te verbinden met de wereld om je heen. Als je het leuk vindt dan nemen we je graag digitaal mee.

Volg ons op LinkedIn

Sneak peek – Conecto Networks in bedrijf

 

Je ziet het niet en toch is het er
8 juli jl. hebben we opnames gemaakt voor het programma ‘How it’s Done‘ van RTLZ.  Begin dit jaar werden we benaderd door de redactie van het productiebedrijf  voor het programma How it’s Done. Wij kregen de vraag of we aan de hand van een interview en beelden op de werkvloer een inkijk konden geven in de aanleg van databekabeling. 

Opname op locatie
Samen met onze projectleider en monteurs hebben we op locatie het interview afgenomen en hebben we in beeld gebracht hoe de aanleg van een netwerkinfrastructuur plaatsvindt. Met ander woorden, WiFi aanleggen en aansluitpunten voor de hedendaagse apparatuur. Alles netjes weggewerkt in muren, vloeren en plafonds. Het zit dus overal, je ziet het niet en we kunnen niet meer zonder.

We hebben de definitieve montage van de opname inmiddels gezien. Toch wel heel knap hoe ze van al dat beeldmateriaal en de vele takes er een professionele film van weten te maken. We kijken uit naar de uitzending.

Zaterdag 1 augustus 2020 te zien bij RTLZ
Op 1 augustus a.s. wordt het programma uitgezonden bij RTLZ. 

Telefoon evolutie: Van een slinger naar zakcomputer

Er is geen twijfel mogelijk, er is veel veranderd op het gebied van telecommunicatie. Wat vroeger analoog was, is tegenwoordig bijna allemaal digitaal. 

In onze dagelijks rituelen kunnen we bijna niet meer zonder onze telefoon. Het apparaat dat vroeger bedoeld was om simpelweg te bellen is nu een zakcomputer met de modernste technologie waarbij je voortdurend in verbinding bent met de wereld om je heen.

Met de slinger kreeg je verbinding
Zo’n 100 jaar geleden kwamen de allereerste telefoonverbindingen tot stand met de hand bediende centrales. Een telefoniste bediende een zogenaamde koordenpost. Een telefoontoestel had een slinger en als je daar aan draaide, kreeg je een verbinding met de telefoniste.

Een ratelende kledingkast
Begin jaren 70 kwamen computergestuurde centrales. Bedrijven hadden op een centrale plek enorme kasten staan van 2 meter hoog en bijna 1.5 meter breed. Dit was de telefooncentrale. De plek waar de ene telefoon analoog verbonden werd met de andere telefoon. Niet meer en niet minder.

Verbinding via de ‘Cloud’
Inmiddels is de inhoud van deze ratelende kledingkast vervangen door de patchkast. Een heus vlechtwerk van draden en aansluitpunten waarover alle verbinden lopen die we dagelijks gebruiken om met wereld in contact zijn. We communiceren via internet en in de ‘cloud’. Allemaal vanaf onze werkplek met slechts één aansluiting. Één aansluitpunt voor verbinding met je computer en telefoon.

De techniek maakt dat we onze telefoon niet meer kunnen wegdenken en onmisbaar is geworden voor elk succesvol bedrijf.

Even voorstellen

Ik ben  Larson Winterswijk  stagiair bij Conecto Networks en volg de opleiding Beroeps Begeleidende Leerweg.

De afgelopen periode heb ik een goede indruk gekregen van de werkzaamheden voor het installeren van databekabeling.

Ik vind het erg leuk werk en ga mijn verdere Beroeps Begeleidende Leerweg bij Conecto Networks volgen.
Omdat Conecto Networks een erkend leerbedrijf is heb ik het vertrouwen dat ik hier de juiste praktijkervaring ga opdoen. 

Project AWL-Techniek succesvol afgerond

Ruim een jaar geleden zijn wij in opdracht van de firma Leertouwer BV gestart met de aanleg van een gecertificeerd Leviton netwerk bij AWL-Techniek in Harderwijk.

In het afgelopen jaar hebben onze mensen hard gewerkt om het netwerk (koper en glas) aan te leggen. In de winterperiode gaf dit wel eens, door de kou, een uitdaging maar ondanks dat ging men gestaag door. En met het mooie weer van de overgelopen periode had een enkeling ook het geluk om zijn werkzaamheden in het zonnetje te kunnen uitvoeren .

Midden juni was het dan zover, met het verwijderen van de tijdelijk glasvezel verbindingen en het doorlassen van de glasvezel verbindingen naar de nieuwe serverruimte hebben wij de aanleg van het data netwerk afgerond.  Dankzij de inzet en toewijding van het Conecto Networks team is het eindresultaat dan ook iets om trots op te zijn.

We kijken terug op een mooi project en ook op de prettige samenwerking met de mannen van de firma Leertouwer BV.

Lopende projecten

We willen de bouwpartners bedanken voor het vertrouwen in Conecto Networks BV:

•    Nieuwbouw Tergooi Ziekenhuis te Hilversum
•    Nieuwbouw Wageningen Universiteit Research – Aurora
•    Renovatie Intertrust te Amsterdam
•    Renovatie APG te Amsterdam
•    Nieuwbouw Booking.com

Nieuwsgierig naar de voortgang van deze projecten? Je kunt ons ook volgen via linkedIn.

Volg ons op LinkedIn

We zijn opzoek naar monteurs / engineers

Hoe jouw dag eruit kan zien?
Je bent een meewerkend monteur. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de installatie van data- en telefonie netwerken en computerruimtes. Samen met het team van monteurs lever je hoge kwaliteit werk waarbij goede communicatie tussen klant, opdrachtgever en kantoor belangrijk is gedurende het hele project.

Jij bent de schakel tussen werkvloer en projectleiders
Je zorgt dat de communicatie met klant, opdrachtgever en kantoor soepel verloopt. Je hebt een hoge focus op klantwaarde.

lees verder…

Heb je interesse of ken je iemand waarvan jij zeker weet dat hij bij ons past, we komen graag met je in contact.

Website Conect Networks

LinkedIn

Email

 

This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|**|REWARDS|*