Kunstenpand Rotterdam een flinke uitdaging

0
0
0000-00-00
0000-00-00

Kunstenpand Rotterdam, flinke uitdaging met een super resultaat

In Rotterdam Zuid, nabij Ahoy, doemt sinds enige tijd een prachtig nieuw pand op dat het nieuw bruisend stadscentrum voor heel Rotterdam Zuid vertegenwoordigd. VOF Hart van Zuid realiseert hier een aantal projecten waaronder het Kunstenpand. Het Kunstenpand is dè culturele hotspot van Rotterdam Zuid. Vanuit de centrale ruimte zijn de entree van de bibliotheek, het foodcourt, de statige trap, de liften naar de zalen en de info- en ticketbalie direct zichtbaar en bereikbaar voor het publiek.

In opdracht van de firma Heijmans zijn we vanaf september 2019 bezig geweest met de aanleg van een ICT infrastructuur. Het gecertificeerde netwerk bestaat uit een data-, AV- en lichtnetwerk. Beveiligings- en audiovisuele apparatuur en podiumverlichting gaan gebruikmaken van deze databekabeling voor aansturing en communicatie tussen de verschillende systemen. Het project kende korte en strakke tijdslijnen. Dit in combinatie met de verschillende, aan te leggen netwerken en de complexe architectuur van het pand, maakte het voor ons een pittige uitdaging.

Terugkijkend kunnen we nu zeggen: “We zijn trots op het resultaat en is gebleken dat ook bij een complexe architectuur we het juiste maatwerk kunnen leveren.”

Projectleider Martijn de Ruiter:
De samenwerking tussen Heijmans, projectmanagers en de engineers onderling, hebben gezorgd voor een soepele samenwerking.  Dit maakte dat we als één netwerk van bedrijven onze kennis en kunde inzette voor het realiseren van deze opdracht. Zelfs onze chef-monteur uit Amsterdam kijkt met veel plezier terug op dit geslaagde project.