Renoveren bedrijfspand Amsterdam

0
0
0000-00-00
0000-00-00

Conecto merkt zeker iets van de Brexit!

De interesse van buitenlandse bedrijven in Nederland groeit explosief, nu het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nadert. Door de Brexit hebben diverse bedrijven Amsterdam uitgekozen voor haar nieuwe werkomgeving.

Nabij station Amsterdam Sloterdijk ligt het complex Busitell II, het voormalig kantoor van Deloitte. Dit is een locatie die volop in ontwikkeling is met een sterk potentieel. Met een renovatie heeft OVG Real Estate het complex getransformeerd naar een moderne werkomgevin en heeft het de nieuwe naam Spark gekregen. Energie-efficiëntie stond bij dit project voorop. In opdracht van G&S Bouw was Bosman Bedrijven verantwoordelijk voor de technische installaties.

Projectopdracht

Zo hebben we in juni 2018 deze opdracht ontvangen om samen met onze partner Bosman Bedrijven een data- en AV installatie te leveren en te monteren in een geheel te renoveren bedrijfspand in Amsterdam. Er stond veel druk op het project omdat er snel opgeleverd moest worden. Met inspanningen van alle partijen waarbij ook in de vakantieperiode is doorgewerkt is het gelukt de opdracht op tijd af te ronden.

Wouter Schaaf / project verantwoordelijk binnen Conecto;
Gezien de snelheid waarin de verdiepingen diende te worden opgeleverd, heeft ons team van monteurs alle inspanningen geleverd en nieuwe ideeën kunnen toepassen om op tijd te leveren zonder afbreuk te doen aan structuur en kwaliteit. Zo hebben we onder andere prefab werkzaamheden toegepast voor twee verdiepingsvloeren. Èn met door de soepele communicatie met onze opdrachtgever konden we eind september ruim 2500 asp en 1200 glasvezelverbindingen opleveren.

 

Ook wij dragen graag bij aan duurzame projecten

Bij de transformatie stond energie-efficiëntie voorop. Nadat het gebouw was teruggebracht tot een casco staat kregen de diverse verdiepingen geheel of gedeeltelijk nieuwe technische installaties. De entree en het interieur is vernieuwd en passend gemaakt bij de tijdsgeest van nu. Door de aanpassingen van diverse installaties en aanpassingen aan de gevel is er een verbetering van het energielabel gerealiseerd. Dit was catagorie G en is nu teruggebracht naar de zuinigste catagorie A.

Voor het koelen en verwarmen van de kantoorruimten werden klimaateilanden toegepast. De luchtkanalen, de CV- en GKW-leidingen en kabelgoten voor deze klimaateilanden zijn in de gangzone aangebracht. De toiletgroepen zijn compleet vernieuwd. Bosman Bedrijven was in dit project naast de klimaatinstallaties en het sanitair ook verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties waaronder de verlichtings-, brandmeld- en ontruimingsinstallaties. De innovatieve werkomgeving is uitgerust met een hightech infrastructuur en een high-end conferentiecentrum. Deze voorzieningen bieden de nieuwe gebruikers van Spark een hoog niveau van comfort, gemak en veiligheid.