Zwembad Zwijndrecht

2022-06-13
2022-10-14

In samenwerking met Terberg Totaal Installaties zijn we in juni begonnen met de aanleg van een netwerkinstallatie in het zwembad in Zwijndrecht. Voor de aanleg van 93 aansluitpunten hebben we gekozen voor Siemon (High Performance IT infrastructure solutions). De netwerkkast is van Rittal en de wandkast van Minkels.

Uitvoer opgedeeld in deel projecten
Dit project hebben we in delen opgepakt. Dit had onder andere te maken met het ontbreken van de vloer. Daarom hebben we ervoor gekozen eerst de kabels te leggen en daarna de vloer te plaatsen. Gezien het soort accommodatie is er goed nagedacht over IP44 (waterdicht of spatwaterdicht).

Wat is IP44?
IP staat voor International Protection rating. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming aan tegen vaste stoffen en het tweede cijfer de bescherming tegen vocht en water. IP 44 staat voor Spatwaterdicht (geschikt voor rondom bad en beschutte plaatsen).

Vordering van het project
Totdat de vloer was gelegd hebben we in de tussentijd, met behulp van de tekeningen, de labels en codering gemaakt. In Juli zijn we verder gegaan met het tweede deel van het project. We hebben toen in de laagspanningsruimte een wandkast geplaatst. Eind September gaan we met 2 monteurs terug naar dit project om alles af te ronden.

Word vervolgt..