Slimme technologie neemt toevlucht

De wereld om ons heen is het afgelopen jaar veranderd. Het toepassen van slimme technologie in gebouwen wordt steeds belangrijker. Conecto Networks heeft samen met haar fabrikant al verschillende projecten uitgevoerd in het toepassen van sensoren in gebouwen. Daarbij zijn er verschillende sensortechnologieën in te zetten. Bij voorkeur gebruiken we een draadloze sensor.

De gegevens die de draadloze sensor registreert wordt op een plattegrond gevisualiseerd. Met kleurcodes wordt de bezettingsgraad van een ruimte getoond. In een gedetailleerd dashboard zie je in één oogopslag alles over het ruimtegebruik, de gebruikspatronen, verplaatsingen en de trends binnen de organisatie. Om gegevens of informatie specifieker te analyseren, is er de mogelijkheid om hier met filters dieper in te zoomen op de data die de sensor verzamelt. Bijvoorbeeld een kijkfunctie naar specifieke ruimtes, vergaderzalen, belhoekjes, overzicht van bezette tijden, piek en dal momenten van een ruimte, knelpunten, etc…

Vervolgens kun je de data over een een bepaalde periodieke en specifieke locatie exporteren naar een rapportagevorm die gepresenteerd kan worden binnen de organisatie of aan het management team.

Voorbeelden van toepasbaarheid hiervan:

  • De aanwezigheidsregistratie per bureau per dag,
  • Bezettingsgraad van meeting-rooms,
  • Het meten van de luchtkwaliteit.

Vooral het meten van de luchtkwaliteit is een belangrijke parameter geworden waarop direct actie kan worden uitgevoerd. Hierdoor wordt er gericht gekeken naar extra maatregelen om te zorgen voor een veiligere werkomgeving.

In samenwerking hebben we deze sensoren onder andere toegepast bij een leverancier van laadpalen in Amsterdam en Rotterdam en bij architectenbureau te Amsterdam. Wilt u weten welke mogelijkheden er voor uw bedrijfspand of kantoor geschikt zijn? In een persoonlijk gesprek nemen we dat graag met u door. Dit is ons telefoonnummer 0182 – 547 676. Een email sturen mag natuurlijk ook info@conectonetworks.nl.