Veiligheid in Aanbesteding (ViA), nieuwe richtlijnen per 2022

Conecto Networks gaat na de zomervakantie aan de slag om voor 31/12/2021 te kunnen voldoen aan de nieuwe richtlijn voor veiligheid in aanbestedingen (ViA). Veiligheid in algemeen is voor ons een hele belangrijke waarde. Veilig werken en elkaar durven aanspreken op veiligheid is essentieel om gezamenlijk tot een betere werkomgeving te komen. Iedereen veilig weer naar huis! 

Waarom ViA?
Vanaf 2022 hanteren opdrachtgevers de zogenoemde Veiligheidsladder (NEN Safety Culture Ladder) om het veiligheidsbewustzijn van organisaties meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. Om het veiligheidsbewustzijn als keten te verhogen, wordt niet alleen certificering gevraagd van opdrachtnemers, ook de opdrachtgevers laten zich certificeren! Zo ontstaat een gezamenlijke en eenduidige aanpak voor de gehele sector.

Als specialist in databekabeling is voor ons een approved self assessment genoeg om te kunnen voldoen aan de huidige richtlijnen. Het management en personeel heeft besloten om SCL light binnen ViA te gaan hanteren. De verwachting is dat er voor het eind van het jaar een audit zal worden afgenomen om dit in 2022 te kunnen bekrachtigen.

Bekijk hier de video-uitleg over ViA.

Inmiddels zijn we in bezit van SCL Light – trede 2.