Nieuwsbrief 18 – 1 oktober 2020

 

Nieuwsbrief 18 – 1 oktober  2020

Een nieuw kwartaal met nieuwe uitdagingen. Eén daarvan is helaas nog steeds corona. We zijn er ècht wel klaar mee maar jammer genoeg is corona dat niet met ons. Dit betekent dat we ons strikt aan het advies van de overheid houden zodat onze mensen hun werk kunnen blijven doen en hopelijk gezond blijven.

In deze nieuwsbrief:

  • We stellen je voor aan onze nieuwe collega Schehera Djojopawiro
  • Onze nieuwe auto. Heb jij hem al zien rijden?
  • Televisie debuut How it’s Done /  RTL-Z
  • Nieuwe generatie draadloze netwerken
  • Hoeveel papier gebruik jij?
  • Volg onze activiteiten online

Team Conecto Networks

We stellen je voor aan…

Mijn naam is Schehera Djojopawiro, en mijn roepnaam is Shee. Geboren in Suriname, en sinds 1986 woon ik in Nederland. Ik ben 47 jaar en alleenstaande moeder van een zoon die al helemaal zelfstandig is.
Ik woon vlak bij Rotterdam in een hele leuke omgeving waar ik regelmatig, in het natuurgebied dichtbij, wandel met mijn hond “Bentley”. Mijn hobby’s zijn skaten, lezen, gezellig borrelen, wandelen en mijn allergrootste passie is “KOKEN”.
Ik kom uit de installatietechniek W/E en heb jaren als Service Coördinator gewerkt op de afdeling Technisch Beheer Service & Onderhoud. De laatste jaren werkte ik als planner/werkvoorbereider. Dit werk bevalt me heel goed.

1 september ben ik gestart bij Conecto Networks in de functie als planner en ter ondersteuning in de werkvoorbereiding en de administratie. Ik kende een aantal collega’s van Conecto Networks van mijn werk bij mijn vorige opdrachtgever. Via Johan hoorde ik dat zij opzoek waren naar een planner. Hij vroeg mij of ik interesse had. Ik had bij het 1e gesprek met Johan een goed gevoel en mijn 2e gesprek met Raymond gaf de doorslag. Dank je wel heren, en ook voor het vertrouwen in mij.

Mocht je een keer op ons kantoor in Moordracht zijn en we hebben elkaar nog niet ontmoet, kom gerust even bij me langs (1e verd.). Uiteraard hanteren we de Corona regels.

Iedereen bedankt, voor de warme welkomst.

Schehera (Shee)

Heb jij hem al zien rijden?


https://youtu.be/RGLsv0wXzFUWe hebben weer een mooie auto kunnen toevoegen aan ons wagenpark.
Je ziet hier onze witte bus in ‘no time’ omgetoverd tot onze Conecto Networks auto. Hier kunnen we weer goed herkenbaar de weg mee op.

Ons televisie debuut bij RTL-Z 

Afgelopen augustus hadden we ons televisie debuut. We hebben meegewerkt aan het programma How it’s Done van RTL-Z.
Achter de camera staan vertellen over kabels is toch wel even wat anders dan de kabels zelf leggen. Met de hulp van een relaxte cameraman en leuke interviewster hebben we mooie beelden gemaakt. Het was erg leuk om aan mee te werken en we zijn trots op het resultaat.
How it’s Done is een informatief programma waarin een kijkje wordt genomen in de keuken van ondernemers en midden- en kleinbedrijven. Hierin vertellen ondernemers en medewerkers openhartig over hoe zij hun producten en diensten realiseren, wat hen drijft en waar hun krachten liggen. Deze keer ging het over IT en automatisering.Heb je de aflevering gemist en ben je nieuwsgierig naar ons verhaal? Kijk hier naar het fragment uit aflevering 27 van het RTL-Z programma How it’s Done.Nieuwe generatie draadloze netwerken

Vroeger geen noodzaak, nu kunnen we niet meer zonder
Twintig jaar geleden werd een draadloze verbinding niet als een noodzaak beschouwd. De technologie is inmiddels geëvolueerd tot een punt waarop een robuust draadloos netwerk verplicht is op veel project- en of bouwlocaties. Een draadloos netwerk is net zo cruciaal voor een gezonde onderneming als computers en smartphones. Organisaties in verschillende sectoren hebben een enorme explosieve groei gezien van de draadloze netwerksnelheden die nodig zijn om effectief te werken. Kantooromgevingen, productiefaciliteiten, scholen, campussen en ziekenhuizen kunnen niet meer zonder. 
Draadloze netwerk blijft groeien
De markt van draadloze netwerken wordt op dit moment gedomineerd door de WiFi 5 standaard. (802.11ac) en maakte eind 2019 bijna 87% van de draadloze netwerkmarkt uit. Deze standaard werd geïntroduceerd in 2013 en met Wave-2 verbeteringen in 2015 aangepast. De Wave 2-verbeteringen omvatten MIMO voor meerdere gebruikers, waarmee een enkele WAP (Wireless Access Point) gegevens tegelijkertijd naar meerdere WiFi-apparaten kan verzenden, en een extra kanaalbandbreedte heeft van 160 MHz. De verbeteringen gaven WiFi 5 ook een snelheid boost. Snelheden van 6,9 Gbits/sec konden worden gerealiseerd. Dit is een stijging van 1,3 Gbits/sec.
Lees verder…

Jullie gebruiken ook veel papier met die grote tekeningen?

Ja dat was inderdaad het geval. Sinds 1,5 jaar werken we met in een volledig digitale omgeving waarbij het tussentijds printen van onze technische tekeningen niet meer nodig is. Voorheen werkten we met een plotter om onze technische tekeningen op groot formaat papier af te drukken. En met regelmaat werden deze tekeningen na de nodige aanpassingen opnieuw geprint en weer opnieuw geprint. We gebruikten heel veel papier. En heel eerlijk dit draagt niet bij aan onze MVO-gedachte om beter om te gaan met het milieu.

Voortaan zoveel mogelijk digitaal
Inmiddels werken we met Bluebeam Ltd-revu. Hiermee kunnen we krachtige PDF’s maken, bewerken en opmaken. Met behulp van een smartboard of computer is een aanpassing zo gedaan. De software maakt het mogelijk alle data aansluitingen binnen het project te tellen. Het gebruik van symbolen zorgt ervoor dat we goed onderscheid kunnen maken tussen de verschillende aansluitingen binnen het project. Ieder geplaatst symbool wordt automatisch geteld. Heel prettig voor onze calculatie.

Zijn jullie grote papierverslinders?
Laat het ons weten. We denken graag mee om met behulp van slimme software en ‘smart devices’ jouw digitale omgeving aan te sluiten.

CONTACT

Volg onze activiteiten online

Sinds kort hebben we een LinkedIn bedrijfspagina. De bedoeling is om jouw interesse te wekken voor ons bedrijf of om je te informeren en mee te nemen in ons dagelijks werk.

We hebben een super enthousiast team van vaste en flexibele medewerkers die dagelijks op pad zijn om jouw te verbinden met de wereld om je heen. Als je het leuk vindt dan nemen we je graag digitaal mee.

Volg ons op LinkedIn

Website Conect Networks

LinkedIn

Email